Vårt ansvar

SÅ TILLVERKAS WOOLPOWER

Vi tillverkar våra kläder i Östersund, Jämtland. Det har vi gjort sedan 1969 när företaget grundades. Våra sömmerskor syr ett helt plagg från början till slut och märker det sedan med sin namnetikett.

VÅR MILJÖ

För att göra en så liten påverkan på miljön som möjligt har vi alltid hållbarheten i bakhuvudet när vi utvecklar och producerar Woolpower-plagg.

MERINOFÅREN

Vi köper alltid vårt material direkt från tillverkarna och är noga med att fåren som vi tar ullen ifrån behandlas på ett bra sätt. 

VI KAN VÄRME

Eftersom vi har vår produktion i Östersund och därmed direkt närhet till den svenska fjällvärlden vet vi hur du ska hålla dig varm när det är kallt ute. 

MATERIALET 

Vårt material Ullfrotté Original består till största del av något du inte kan se med blotta ögat. Läs mer om hemligheten bakom våra varma och mjuka plagg.

TVÄTTA ULL

Osäker på hur du tvättar ullkläder? Woolpowers Ullfrotté Original kan faktiskt tvättas i 60 °C när det har blivit smutsigt. Om du behöver tvätta dem alls. 

SLITSTYRKA

Det viktigaste är inte att tillverka så många plagg som möjligt, utan att producera plagg av högsta kvalitet som håller länge.