Hiking summer

Om oss

VÄRME HELA VÄGEN FRÅN INSIDAN OCH UT

När vi producerar kläder tänker vi långsiktigt i alla led. Kläderna ska vara tidlösa, funktionella och hålla mycket hög kvalitet – i en strävan att motverka slit och släng. Ett långsiktigt tänkande skapar hållbarhet och Woolpower har hållbarhet i fokus både innan, under och efter att ett Woolpower-plagg är tillverkat.

Vi gör varma underställ och sockor i ull hela vägen från garn till färdiga plagg. När du bär våra kläder kan du vara säker på att de har gjorts med ansvar för naturen omkring oss och arbetsmiljön för dem som jobbar för Woolpower. Valet att behålla all produktion lokalt i Östersund skapar färre led i produktionskedjan att kontrollera. Det finns en stark värdegrund och stor delaktighet bland medarbetarna. Sömmerskorna kvalitetsstämplar plaggen de sytt genom att märka dem med sitt eget namn, vilket skapar både stolthet och ansvarstagande hos oss alla.

Woolpower har funnits i Östersund sedan starten 1969. Av erfarenhet vet vi vad som krävs för att inte frysa.

VI SKA GENERERA VÄRME I 100 ÅR

Det är Woolpowers vision. Det betyder så klart att vi ska fortsätta vara bäst på att tillverka varma kläder. Underställ och förstärkningsplagg som tål extrema väderförhållanden, plötsliga väderomslag och olika aktivitetsnivåer. Men, vår vision berättar också att vi ska vara är ett ansvarsfullt företag som bryr sig om både människor, djur och natur. Det i sig visar att vi har ett långsiktigt perspektiv och ordet hållbarhet är viktigt för oss. Precis som oss ska kläderna vi tillverkar hålla länge, vilket kräver att vi har ett starkt fokus på miljö och tar vårt ansvar.

Från att vår fabrik i Östersund startades 1972 sys alla våra plagg här. Det är så vi vill arbeta. Den egna fabriken i Östersund ger oss stor möjlighet att arbeta med vår miljöpåverkan. Woolpower är miljöcertifierat och de senaste åren tagit ännu ett viktigt steg inom hållbarhet. Spillmaterialet från vår produktion blir numera till våra väldigt populära filtsulor. Nu har vi dessutom börjat tillverka Woolpower Slipper i samma sköna material.

Man kan alltså säga att vi arbetar med värme i dubbel bemärkelse. Vi gör varma ullprodukter och vi vill vara ett företag som tar väl hand om anställda, samarbetspartners, djur och miljö.

VÅRA ÄGARE DANIEL OCH ADAM

Daniel och Adam Brånby är bröder och ensamma ägare till Woolpower och våra systerföretag Gränsfors Bruk och Svedbro Smide. Deras genuina ideologi genomsyrar alla tre bolagen. Produktionen ska ske i Sverige och medarbetarnas stora hantverksmässiga kunskap och erfarenhet inom samtliga bolag värnas respektfullt.

Det är Daniel och Adam samt deras far och tidigare ägare Gabriel Brånby som lagt grunden för Woolpowers starka övertygelse om att det går att vara ett tillverkande företag som tar ansvar. Inga, varken människor, djur eller natur, ska ta skada för produktionen av våra kläders skull. Långsiktighet ska ligga till grund för alla beslut som fattas även om det innebär lägre vinstmarginaler på kort sikt. Daniel och Adam tvekar inte. Trots att kostnaden för en sömmerska i Sverige motsvarar ca 60 stycken i exempelvis Bangladesh går de envist mot strömmen och behåller produktionen i Sverige.

Alla som arbetar för Woolpower ska betalas med svenska avtalsenliga löner och kedjan ska vara så kort som möjligt bakom oss att kontrollera, från ull till garnnystan. Sedan tar vi över på fabriken här i Östersund.

VÅRA SÖMMERSKOR

Våra sömmerskor kontrollerar och godkänner själva alla kläder som de syr för att sedan märka plaggen med sitt namn som ett kvalitetssigill. Det är vi stolta över och du kommer veta vem som har sytt ditt underställ när du bär Woolpower. Vi vill ge våra kunder kläder som är producerade på ett sätt som överensstämmer med våra värderingar. Vare sig de används på fritiden eller i yrket ska de värma hela vägen från insidan och ut.

LÄR KÄNNA OSS

Alla på Woolpower fyller en lika viktig funktion när ett plagg ska tillverkas. I dag är vi omkring 100 anställda och växer hela tiden. Vill du komma i kontakt med någon av oss, eller är du nyfiken på att se vem som har sytt din tröja? Här har vi samlat bilder på alla som jobbar hos oss.

DET HÄR ÄR VI

Varumärket har genomgått flera förändringar från Ullfrotté Original, via KLAR Ullfrotté och nu heter varumärket sedan hösten 2006 Woolpower. Materialet som vi tillverkar och använder i de flesta Woolpower-plagg kallar vi fortfarande Ullfrotté Original. Det är känt för sina enormt goda egenskaper både när det kommer till värme och slitstyrka. Vi är helt inriktade på tillverkning av varma underställ, sockor, förstärkningsplagg och accessoarer. Med ett 20-tal internationella marknader går 70-80 procent på export.

GRUNDADES 1969

Woolpower hette tidigare Ullfrotté. Verksamheten grundades i Östersund 1969 som en produktionsenhet och underleverantör till Kooperativa Förbundet och hette då Vinetta. Företaget hade som mest mer än 530 anställda och tillverkade framför allt nylonstrumpbyxor. I början av 1970-talet utvecklades materialet Ullfrotté Original i samarbete med svenska försvaret. Målet var att ta fram varma, hållbara och lättskötta underställ. De första Ullfrotté-plaggen började tillverkas 1972.

SYSTER­FÖRETAG

Woolpower ägs av familjeföretaget Ekstigen AB. I samma företagsgrupp hittar du Gränsfors Bruk och Svedbro Smide, som bland annat tillverkar Gränsfors-yxan och Tove-kofoten. Alla tre företagen har något väldigt viktig gemensamt: De behåller sin produktion i Sverige och värnar om hantverket, kunskapen, miljön och traditionen. Besök gärna våra kollegor på gransforsbruk.com och svedbrosmide.se för att lära dig mer om smide och deras produkter.